Arrow
Arrow
Slider

    

   

A rockzenében az énekesé a főszerep. Pedig csapatmunkáról van szó, de hiába: ha a frontember nem tudja hitelesen képviselni a zenekar gondolatvilágát, a közönség számára érdektelenné válik az egész banda és zenéje. D. Nagy Lajos már a Rolls Frakcióban bizonyította, hogy képes megfelelni az elvárásoknak. Nyilván ezért esett rá a választás 1985-ben, amikor Nagy Feró távozott a Bikiniből. Azóta pedig összeforrt a neve a zenekaréval.

A Bikini legnagyobb sikereit már D. Nagy Lajossal érte el. Az 1992-ben törvényszerűen bekövetkező búcsú után több tag tűnt el szem elől, Lajos lépéseiről azonban továbbra is tudhatott a nagyközönség. Régi rollsos társával, Trunkos Andrással D. Nagy és a Frakció néven két albumot készített, majd szólólemeze jelent meg, Monokini címmel.

"Sokat koncerteztem a három album anyagával" - emlékezett 1997-ben, a Bikini visszatérésekor. "Persze Bikini-számokat is játszottam a bulikon, elvégre nem tehettem meg, hogy például az Adj helyet nélkül menjen le a buli. Megdöbbentett, mennyire él az emberekben a Bikini. Az emlékek sokkal elevenebben élnek és dolgoznak bennük, mint azt gondoltam volna. Mert azt hittem, hogy ebben a felgyorsult világban elég két év és elfelejtenek minket. De nem: a Bikini ma is sokaknak jelent valamit. S nem is keveset."

iT-system