Arrow
Arrow
Slider

A kiváló szaxofonos (basszusgitáros, billentyűs, fuvolista és még ki tudja, mi, de hát a Bikiniben elsősorban szaxofonos) mintha mindig is a zenekar tagja lett volna. Ám a látszat csal: Dénes a nagy sikerű Mondd el lemezen éppúgy csak közreműködő volt, akár az 1992-es búcsúkoncerten. Mi több, a visszatéréskor sem volt jelen. Így beszélt erről 1997-ben: "Különösebben nem lepett meg, hogy a visszatérő formációnak nem vagyok tagja. Úgy érzem, valójában sosem voltam igazán a zenekarban. Inkább csak vendégként, igaz, úgynevezett állandó vendégként szerepeltem a Bikiniben, '87-ben éppúgy, mint '92-ben."

Nos, ez változott meg az utóbbi években. Az új albumok már Makovics Dénes komoly alkotói hozzájárulásával készültek, s a borítókon tagként szerepel. A közönség pedig el sem tudja képzelni a Bikini koncertjeit az ízes és technikás szaxofonjáték nélkül.


Dénes egyébként a Bikini mellett más formációkban is főszerephez jutott és jut. Egyik legnagyobb élménye, amikor a Jeff Porcaro Emlékzenekarban együtt muzsikálhatott Steve Lukatherrel, a Toto meghatározó tagjával.

"Szerencsém van, mert sokféle zenét művelhetek. Nyolc éve a Készenléti Rendőrség Zenekarának tagja vagyok. Életemben legelőször a tradicionális rock hatott rám - a Coda együttesben ilyen dalokat szólaltathatok meg. Valamint a jazzt sem hanyagolom el: ott vagyok a zongoravirtuóz Oláh Kálmán sextettjében és még Egri János zenekarával is gyakran színpadra lépek."

iT-system